AMS'Acquisition of Osram Faamaonia e le Komisi EU

Talu ona manumalo le kamupani a Austrian sensing AMS i le ofo a Osram ia Tesema 2019, o se malaga umi mo ia e faʻamaeʻa ai le mauaina o le kamupani Siamani.Mulimuli ane, i le aso 6 o Iulai, na faʻasalalau ai e le AMS ua ia mauaina le faʻatagaga faʻatulafonoina mai le komisi a le EU mo le mauaina o Osram ma o le a tapunia le faʻaaogaina ia Iulai 9, 2020.

E pei ona fa'ailoa mai i le fa'atauga i le tausaga na te'a nei, na ta'ua ai o le tu'ufa'atasiga o le a fa'atatau i fa'atagaga a le EU ma fa'atauva'a i fafo.I le faʻasalalauga faʻasalalau a le Komisi o le EU, na faʻauʻu ai e le Komisi o le fefaʻatauaiga a Osram i le AMS o le a le faʻatupuina ai ni atugaluga tauvaga i le Europa Economic Area.

Na ta'ua e le AMS e fa'apea, i le fa'atagaga, o le tu'utu'uga mulimuli o lo'o totoe mo le tapunia o fefa'atauaiga ua fa'ataunu'uina nei.O loʻo faʻamoemoeina e le kamupani le totogiina o le tau o ofo i tagata o loʻo umia sea tauofo ma le tapunia o le ofo faʻatau i le aso 9 Iulai 2020. A maeʻa le tapunia, o le a umia e ams le 69% o sea uma i Osram.

O kamupani e lua ua tuʻufaʻatasia ma ua faʻamoemoe e avea ma taʻitaʻi o le lalolagi i le matata o le sensor optoelectronics.Fai mai le au suʻesuʻe, o tupe maua faʻaletausaga a le kamupani tuʻufaʻatasia e faʻamoemoe e oʻo atu i le 5 piliona euros.

I aso nei, ina ua maeʻa ona maua se maliega faʻatau, na maua aloaia e AMS ma Osram le faʻatagaga faʻatulafonoina a le Komisi Europa, o se faʻaiʻuga le tumau i le tuʻufaʻatasiga tele i le talafaasolopito o Austrian.


Taimi fa'asalalau: Iul-10-2020