Faʻamasinoga autu i le tulaga o le atinaʻeina o pisinisi a le LED a Saina i le 2022

I le 2021, ua toe faʻaleleia le pisinisi LED a Saina i lalo o le faatosinaga a le suiga o le suiga o le COVID, ma o le auina atu i fafo o oloa LED na paʻu maualuga.Mai le va'aiga o feso'ota'iga fa'apisinisi, o le tupe maua a le LED meafaigaluega ma meafaitino ua fa'atupula'ia tele, ae o le tupe mama o le LED chip substrate, afifiina, ma le fa'aogaina o lo'o fa'aitiitia, ma o lo'o feagai pea ma le malosi fa'atauva'a.

O le tulimatai atu i luma i le 2022, o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻaauau pea ona faʻaauau pea ona faʻaauau pea le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o numera lua i lalo o le faatosinaga a le suiga o suiga, ma o le a faasolosolo malie lava ona sui nofoaga vevela i faʻaoga faʻapitoa e pei o moli atamai, laʻititi-pitch. fa'aaliga, ma le fa'amama loloto o le ultraviolet.

Fa'amasinoga autu o le Tulaga i le 2022

01 O loʻo faʻaauau pea le suiga o suiga, ma o le manaʻoga mo gaosiga i Saina e malosi.

A'afia i le taamilosaga fou a le COVID, o le lalolagi LED e manaʻomia le toe faʻaleleia i le 2021 o le a toe faʻaleleia ai le tuputupu aʻe.O le a'afiaga o le suia ma le fesiitaiga o le LED a lo'u atunuu o loʻo faʻaauau pea, ma o oloa auina atu i fafo i le afa muamua o le tausaga na maualuga le maualuga.

I le tasi itu, o atunuu e pei o Europa ma Amerika na toe amata a latou tamaoaiga i lalo o le faʻaitiitia o faiga faʻavae tupe, ma o le manaʻoga mai fafo mo oloa LED na toe malosi.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le China Lighting Association, i le afa muamua o le 2021, na oʻo atu i le 20.988 piliona tala Amerika le faʻatau atu o oloa moli a Saina, o se faʻaopoopoga o le 50.83% i lea tausaga ma lea tausaga, ma faʻamauina ai se tala faʻasolopito fou o faʻatau atu mo le vaitaimi lava e tasi.Faatasi ai ma i latou, o oloa auina atu i fafo i Europa ma le Iunaite Setete na maua ai le 61.2%, o se siitaga o le 11.9% i lea tausaga ma lea tausaga.

I le isi itu, o faʻamaʻi pipisi tele na tutupu i le tele o atunuʻu Asia sei vagana ai Saina, ma o manaʻoga maketi ua toe suia mai le malosi o le tuputupu aʻe i le 2020 i se paʻu laʻititi.Mai le vaaiga o le maketi o le lalolagi, o Asia i Sautesasae na paʻu mai le 11.7% i le afa muamua o le 2020 i le 9.7% i le afa muamua o le 2021, Asia i Sisifo na faʻaititia mai le 9.1% i le 7.7%, ma Asia i Sasaʻe na faʻaititia mai le 8.9% i le 6.0 %.Aʻo faʻateleina le afaina o le faʻamaʻi i le gaosiga o LED i Asia i Sautesasae, ua faʻamalosia atunuu e tapunia le tele o paka fale gaosi oloa, lea na matua faʻalavelaveina ai le sapalai o le sapalai, ma o loʻo faʻaauau pea le aʻafiaga o le suia ma le fesiitaiga o le pisinisi LED a loʻu atunuu.

I le afa muamua o le 2021, na faʻaleleia lelei ai e le faʻauluuluga o le LED a Saina le va o sapalai na mafua mai i le faʻamaʻi o le lalolagi, ma faʻaalia atili ai le lelei o fale gaosi oloa ma sapalai laina.

O le vaʻavaʻai atu i le 2022, o loʻo faʻamoemoeina le faʻalauteleina o le manaʻoga o le maketi i lalo o le faatosinaga a le "tamaoaiga a le fale", ma o loʻo faʻamoemoe le pisinisi a le LED a Saina e uiga i le atinaʻeina o le manuia mai le aʻafiaga o le suia o suiga.

I le tasi itu, i lalo o le aafiaga o le faʻamaʻi o le lalolagi, o le aofaʻi o tagata o loʻo o atu i fafo o loʻo faʻaitiitia, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le manaʻoga maketi mo moli i totonu, faʻaaliga LED, ma isi, faʻapipiʻiina le malosi fou i totonu o le pisinisi LED.

I le isi itu, o itulagi Asia e ese mai i Saina ua faʻamalosia e lafoaʻia le faʻamaʻi o le virus ma faʻaaogaina se faiga faʻavae faʻatasi o siama ona o faʻamaʻi pipisi, e ono mafua ai le toe faʻateleina ma faʻateteleina le faʻamaʻi, ma sili atu le le mautonu e uiga i le toe amataina o galuega ma gaosiga. .

O le CCID think tank o loʻo valoia o le a faʻaauau pea le suiga o pisinisi a le LED i le 2022, ma o le a tumau pea le malosi o le gaosiga o le gaosiga ma le auina atu i fafo.

02 O lo'o fa'aauau pea ona fa'aitiitia tupe maua a le gaosiga, ma ua fa'atupula'ia faiga fa'atauva'a.

I le 2021, o le a faʻaitiitia le tupe mama o le faʻapipiʻiina o le LED a Saina ma talosaga, ma o le a sili atu le malosi o tauvaga tau pisinisi;o le a fa'atupula'ia tele le malosi o le gaosiga o masini, masini, ma meafaitino, ma e fa'amoemoe e fa'aleleia atili.

I totonu o le va'a LED ma le so'oga o mea'ai,o tupe maua a kamupani e valu o loʻo lisiina i totonu o le atunuʻu o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 16.84 piliona yuan i le 2021, o se siʻitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 43.2%.E ui lava o le averesi o tupe mama a nisi o kamupani taʻutaʻua ua pa'ū i le 0.96% i le 2020, faʻafetai i le faʻaleleia atili o le gaosiga tele, o loʻo faʻamoemoeina o le tupe mama a le LED chip ma kamupani substrate o le a faʻateleina i se tulaga i le 2021. Sanan Optoelectronics LED pisinisi fa'asili tupe mama ua fa'amoemoe Liliu lelei.

I le faagasologa o le afifiina o le LED,o le tupe maua a 10 kamupani lisiina i totonu o le atunuu e faamoemoe e oo atu i le 38.64 piliona yuan i le 2021, o se siitaga o le 11.0% i lea tausaga ma lea tausaga.O le tupe mama atoa o le afifiina o le LED i le 2021 e fa'amoemoe e fa'aauau pea le fa'asolo i lalo i le 2020. Ae ui i lea, fa'afetai i le televave o le fa'atupulaia o galuega, o lo'o fa'amoemoeina o le tupe mama a kamupani fa'apipi'i LED i totonu o le atunu'u i le 2021 o le a fa'aalia ai se si'itaga la'ititi o. e tusa ma le 5%.

I le vaega ole talosaga LED,o le tupe maua a 43 kamupani lisiina i totonu o le atunuu (tele moli LED) ua faamoemoe e oo atu i le 97.12 piliona yuan i le 2021, o se siitaga o le 18.5% tausaga-i-tausaga;O le 10 oi latou o loʻo i ai ni tupe mama le lelei i le 2020. Talu ai o le tuputupu aʻe o pisinisi faʻamalama LED e le mafai ona faʻaitiitia le tau o le tau, o talosaga a le LED (aemaise lava faʻamalama) o le a faʻaitiitia tele i le 2021, ma o le tele o kamupani o le a faʻamalosia e faʻaitiitia pe suia. pisinisi masani.

I le vaega o meafaitino LED,o tupe maua a kamupani e lima o loʻo lisiina i totonu o le atunuʻu o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 4.91 piliona yuan i le 2021, o se siʻitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 46.7%.I le vaega o meafaigaluega a le LED, o tupe maua a kamupani e ono o loʻo lisiina i totonu o le atunuʻu e faʻamoemoe e oʻo atu i le 19.63 piliona yuan i le 2021, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga o le 38.7%.

O le vaʻavaʻai atu i le 2022, o le siʻitia malosi o tau o gaosiga o le a faʻapipiʻiina ai le avanoa e nonofo ai le tele o faʻapipiʻi LED ma kamupani faʻaoga i Saina, ma o loʻo i ai se tulaga manino mo nisi kamupani taʻutaʻua e tapunia ma toe faʻafoʻi.Ae ui i lea, faʻafetai i le faʻateleina o le manaʻoga o maketi, o meafaigaluega a le LED ma kamupani meafaitino ua faʻamanuiaina tele, ma o le tulaga quo o kamupani faʻapipiʻi chip LED e tumau pea e le suia.

E tusa ai ma le CCID think tank statistics, i le 2021, o le a oʻo atu i le 177.132 piliona yuan le tupe maua a kamupani LED lisiina, o se siitaga o le 21.3% i lea tausaga ma lea tausaga;o loʻo faʻamoemoeina e faʻatumauina le faʻatupulaia o le saoasaoa maualuga-lua-numera i le 2022, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le tau o le 214.84 piliona yuan.

03 Ua fa'atupula'ia le fa'afaigaluegaina o tupe i talosaga fou, ma ua si'itia fo'i le naunauta'i i pisinisi fa'afaigaluega.

I le 2021, o le tele o vaega o loʻo tulaʻi mai o le LED alamanuia o le a ulufale atu i se tulaga o le televave o pisinisi, ma o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia le faʻatinoga o oloa.

Faatasi ai ma i latou, o le malosi o le liua photoelectric o le UVC LED ua sili atu i le 5.6%, ma ua ulufale atu i le tele-vateatea sterilization, sterilization vai malosi, ma maketi sterilization luga;

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi faʻaonaponei e pei o moli atamai, moli faʻasolosolo, faʻaaliga taʻavale HDR, ma moli ambient, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia le fua o le faʻaogaina o taʻavale taʻavale, ma o le faʻatupulaia o le maketi o le LED e tatau ona sili atu i le 10% i le 2021;

O le fa'atulafonoina o le fa'ato'againa o fa'ato'aga fa'apitoa tau tamaoaiga i Amerika i Matu e fa'aosofia ai le fa'alauiloaina o fa'amalama la'au LED.O loʻo faʻamoemoe le maketi e oʻo atu i le 30% i le 2021 le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le maketi o moli moli.

I le taimi nei, o le la'ititi-pitch fa'aaliga fa'atekonolosi ua iloa e le au gaosi masini atoatoa ma ua ulufale atu i le televave o gaosiga o gaosiga o auala.I le tasi itu, Apple, Samsung, Huawei ma isi tagata gaosi masini atoa ua faʻalauteleina a latou Mini LED backlight oloa laina, ma o le au gaosi TV e pei o TCL, LG, Konka ma isi ua faʻamatuʻuina atu ma le malosi le maualuga o le Mini LED backlight TV.

I le isi itu, o loʻo faʻauluina foʻi panels Mini LED faʻamalama malosi ua ulufale atu foi i le tulaga o le gaosiga tele.I le masina o Me 2021, na faʻasalalau ai e BOE le tele o gaosiga o se augatupulaga fou o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga Mini LED panels faʻatasi ai ma le maualuga maualuga, faʻatusatusa, lanu lanu, ma le faʻapipiʻiina e leai se mea.

O le vaʻavaʻai atu i le 2022, ona o le faʻaitiitia o tupe mama o le faʻaaogaina o moli masani a le LED, ua faʻamoemoeina o le a sili atu kamupani o le a liliu atu i faʻaaliga LED, taʻavale taʻavale, ultraviolet LED ma isi talosaga.

I le 2022, o le tupe teufaafaigaluega fou i le alamanuia LED e tatau ona faatumauina le fua o loʻo i ai nei, ae ona o le amataga o le faʻatulagaina o le tauvaga i le faʻaaliga faʻaalia o le LED, ua faʻamoemoeina o le a faʻaitiitia le tupe teufaafaigaluega i se tulaga patino.


Taimi meli: Tes-28-2021