Hvordan velge riktige LED-panellys for dine prosjekter?

Fordeler med LED-panellys

LED panellys gir mange fordeler.I motsetning til downlights eller spotlights produserer disse installasjonene lys med store belysningspaneler slik at lyset fordeles og spres jevnt.Belysningen i rommet vil virke jevn uten forstyrrende mørke flekker eller altfor opplyste deler.Videre gir det jevnt spredte lyset mindre gjenskinn og er mer behagelig for øynene.

Når det gjelder energieffektivitet, har LED-paneler en betydelig fordel i forhold til eldre belysningssystemer fordi de produserer mye mer lumen per watt energi brukt.

En annen fordel med LED panellys er at de varer veldig lenge.Dette betyr at du ikke trenger å bruke penger på vedlikehold eller utskifting av paneler på flere år.Mange lysdioder på markedet kan enkelt vare i 30 000 timer, eller over et tiår under vanlig bruk.

En av de mest populære egenskapene til LED-paneler er deres slanke utseende og følelse.De er et godt valg for de som går for en minimalistisk, moderne stil i belysningsarrangementet.Panelene stikker ikke ut, er ikke-påtrengende og du vil ikke en gang legge merke til dem med mindre de er slått på.LED-paneler er virkelig et drømmebelysningssystem basert på deres mange egenskaper.

Typer LED-panellys

Avhengig av dine behov finnes det en rekke typer LED-paneler du kan velge mellom.I de mest grunnleggende installasjonene brukes LED-paneler til generell belysning med begrenset justerbarhet.Imidlertid kan LED-brikker produsere nesten ubegrensede varianter av lys, og LED-paneler har forskjellige design og muligheter.

Her er noen av de vanlige typene LED-paneler:

Kantbelyste paneler

led panellys

I kantbelyste paneler plasseres lyskilden rundt panelet.Lyset kommer inn i panelet på siden og skinner ut fra panelets overflate.Kantbelyste paneler er designet for drop-in takpaneler og er den mest populære typen LED-panellys.

Bakgrunnsbelyste paneler

bakgrunnsbelyst LED-panel

Bakgrunnsbelyste panellys fungerer med LED-lyskildene på baksiden av panelet.Disse panelene fungerer for dypere troffer typer belysningsinstallasjoner.Bakgrunnsbelyste paneler vil projisere lys fremover over lyspanelet fra fronten.

Installasjonstyper

Nedhengte LED-paneler

LED-panellys suspendert

LED-panellys kan installeres i taket eller henges opp under ved å bruke en monteringskropp.Opphengte takpaneler vil spre mykt, jevnt lys over hele rommet.For å installere en nedhengt panelinstallasjon, må du montere en opphengsenhet til LED-panellyset.Så henger du lyset fra taket med kabler.For eksempel brukes ofte opphengsinstallasjoner til akvariebelysning.

Utenpåliggende LED-paneler

LED-panellys Overflatemontert

Takmontering er en vanlig og enkel måte å installere panelbelysning på.For å gjøre det, plasser flere hull for skruer i overflaten du planlegger å montere til.Monter så en ramme, og skru ned de fire sidene.

Innfelte LED-paneler

Innfelte LED-paneler

Innfelt belysning er en av de mest populære måtene å installere LED-paneler på.For eksempel er mange paneler designet for å falle rett inn i et tradisjonelt takgittersystem.Paneler kan også like gjerne legges inn i vegger.For å installere et innfelt LED-panel, sørg for at du har de riktige dimensjonene for å passe i gapet og tykkelsen på overflaten du bygger inn i.

 


Innleggstid: 20. januar 2021