O le a le DALI ?

dali taʻitaʻia moli
DALI Taiala

Le uluai logo DALI (version 1) ma le logo DALI-2 fou.

O logo uma e lua o le meatotino a DiiA.O le Digital Illumination Interface Alliance, o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo o kamupani moli o loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia le maketi mo fofo faʻamalama e faʻavae i luga o tekonolosi faʻafesoʻotaʻi faʻamalama.

O loʻo i ai le lautele lautele oO le DALI na mafai ai ona fa'atonutonu moliavanoa mai kamupani taʻutaʻua uma ma ua lauiloa nei o le tulaga faʻavaomalo mo le puleaina o moli.

O vaega taua ole DALI:

  • O se fa'asalalauga tatala - so'o se tagata gaosi oloa e mafai ona fa'aogaina.
  • Faatasi ai ma le DALI-2 fesoʻotaʻiga i le va o tagata gaosi oloa e faʻamaonia i faiga faʻamaonia faʻamaonia.
  • Fa'apipi'i e faigofie.E mafai ona tu'u fa'atasi laina eletise ma fa'atonu ma e leai se talipupuni e mana'omia.
  • O le topology uaea e mafai ona i ai i foliga o se fetu (hub & spoke), se laau poʻo se laina, poʻo soʻo se tuufaatasiga o nei mea.
  • Feso'ota'iga e fa'atekinolosi, ae le o se mea fa'atusa, o lea e mafai ai ona maua le fa'atauva'a tutusa e le tele o masini e maua ai le fa'atinoina o le fa'ai'uga ma'oti.
  • O masini uma e iai a latou lava tuatusi tulaga ese i le faiga e tatalaina ai le tele o avanoa mo le faʻatonutonuina fetuutuunai.

E FA'AFEFEA LE DALI MA LE 1-10V?

DALI, pei o le 1-10V, na fuafuaina mo ma e ala i le pisinisi moli.O vaega o le faʻamalamalamaina o moli, e pei o taʻavale LED ma masini, e maua mai le tele o gaosiga o loʻo i ai DALI ma 1-10V fesoʻotaʻiga.Ae ui i lea, o iina e muta ai le tutusa.

Ole eseesega tele ile va ole DALI ma le 1-10V o:

  • DALI e mafai ona fa'afeso'ota'i.O lenei mea e tatalaina ai le ala mo le tele o vaega taua e pei o le faʻavasegaina, faʻatulagaina o vaaiga ma le faʻatonutonuina malosi, e pei o le suia o mea faʻalogo ma sui e pulea ai mea moli e tali atu i suiga o le ofisa.
  • DALI e numera, ae le o se mea tutusa.O lona uiga e mafai e le DALI ona ofoina atu le sili atu le sa'o o le fa'atonutonuina o le malamalama ma sili atu le fa'aitiitiga faifai pea.
  • O le DALI o se faʻataʻitaʻiga, o lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻamaonia lona uiga o meafaigaluega e fesoʻotaʻi i le va o tagata gaosi oloa.O le 1-10V dimming curve e le'i fa'asalaina, o lea la o le fa'aaogaina o ituaiga ta'avale eseese i luga o le ala fa'aitiiti lava e tasi e mafai ona maua ai ni fa'ai'uga e matua le fetaui.
  • 1-10V e mafai ona na'o le fa'aogaina o le ki / tape ma le fa'aitiitia faigofie.E mafai e le DALI ona pulea le faʻatonutonuina o lanu, suiga o lanu, suʻega moli faʻafuaseʻi ma faʻamatalaga, faʻalavelave faʻapitoa-faʻatulagaina ma le tele o isi moli-faʻapitoa galuega.

O UMADALI OLOAE FEAGAI LE TASI I LE ISI?

Faatasi ai ma le uluai lomiga o le DALI, sa i ai ni faafitauli o le fetaui ona o le faʻamatalaga e faʻatapulaʻa i le lautele.O fa'amaumauga DALI ta'itasi e na'o le 16-bits (8-bits mo le tuatusi ma le 8-bits mo le fa'atonuga), o lea o le numera o fa'atonuga na maua na matua fa'atapula'a ma e leai se fa'alavelave fa'afuase'i.O le iʻuga, na taumafai le tele o tagata gaosi oloa e faʻalauteleina ona gafatia e ala i le faia o a latou lava faʻaopoopoga, ma iʻu ai i nisi o mea e le fetaui.

Faatasi ai ma le oʻo mai o DALI-2 ua faatoilaloina lenei mea.

  • DALI-2 e sili atu le fiasili i lona lautele ma o loʻo i ai le tele o foliga e leʻi i ai i le uluai kopi.O le taunuuga o lenei mea o faʻaopoopoga na faia e tagata gaosi taʻitasi i le DALI ua le toe talafeagai.Mo se faʻamatalaga auiliili o le fausaga o le DALI-2, faʻamolemole alu i le "E faʻafefea ona galue DALI", i lalo.
  • O le logo DALI-2 o loʻo umia e DiiA (le Digital Illumination Interface Alliance) ma ua latou faʻapipiʻi tuʻutuʻuga i lona faʻaogaina.O le mea sili i nei mea, e leai se oloa e mafai ona ave le logo DALI-2 se'i vagana ua faia se faiga fa'amaonia tutoatasi e siaki ai le tausisia atoatoa o le IEC62386.

DALI-2 fa'ataga mo le fa'aogaina o vaega uma o DALI-2 ma DALI i se fa'apipi'i e tasi, e fa'atatau i nisi tapula'a.I le faʻatinoga, o lona uiga o le DALI LED avetaʻavale (o le faʻataʻitaʻiga autu) e mafai ona faʻaaogaina i se faʻapipiʻi DALI-2.

E FAAPEFEA ONA GALUEGA DALI?

O le autu o le DALI o se pasi - o se pea o uaea o loʻo ave faʻailoga faʻatekonolosi mai masini faʻaoga (e pei o masini), i se faʻatonuga o talosaga.E fa'aogaina e le pule o le talosaga tulafono ia na fa'apolokalameina e fa'atupu ai fa'ailo i fafo i masini e pei o ta'avale LED.

DALI Devices Diagram Fa'aali Feso'ota'iga PUS

  • Bus power supply unit (PSU).O lenei vaega e manaʻomia i taimi uma.O lo'o fa'atumauina pea le eletise o pasi ile tulaga mana'omia.
  • Mea ta'ita'i.O mea fa'apipi'i moli uma ile fa'apipi'i DALI e mana'omia se aveta'avale DALI.E mafai e le aveta'avale DALI ona talia fa'atonuga a DALI mai le pasi DALI ma tali atu i ai.O avetaavale e mafai ona avea ma DALI poʻo DALI-2 masini, ae afai latou te le o DALI-2 latou te le maua soʻo se mea fou faʻafeiloaʻi i lenei lomiga lata mai.
  • Mea fa'aoga - masini, ki ma isi mea e feso'ota'i ma le fa'atonu o le talosaga e fa'aaoga ai fa'amaumauga 24-bit.Latou te le fesoʻotaʻi saʻo ma masini faʻatonutonu.
  • Fa'ata'ita'iga.E masani lava, o se masini e pei o se masini e aofia ai le tele o masini eseese i totonu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o masini e masani ona aofia ai le faʻaogaina o le gaioiga (PIR), o le faʻamalama faʻamalama ma le infra-mumu e talia.O mea ia e taʻua o faʻataʻitaʻiga - o le masini e tasi e 3 taimi.Faatasi ai ma le DALI-2 o faʻataʻitaʻiga taʻitasi e mafai ona auai i se vaega faʻatonutonu eseese ma e mafai ona faʻafeiloaʻi taʻitasi e pulea vaega moli eseese.
  • Fa'atonu masini - fa'atonuga o talosaga.O le faʻatonuina o le talosaga o le "faiʻai" o le faiga.Na te mauaina 24-bit feʻau mai masini (etc) ma tuʻuina atu 16-bit poloaiga i le mea e faʻatonutonu ai.O le pule o talosaga e pulea foi le felauaiga o faʻamatalaga i luga o le pasi DALI, siaki mo faʻalavelave ma toe tuʻuina atu poloaiga pe a manaʻomia.

FAQs

  • O le a le aveta'avale DALI?O se aveta'avale DALI o se aveta'avale LED o le a talia se fa'aoga DALI po'o DALI-2.E faaopoopo atu i ona laina ola & le faaituau o le ai ai ni isi pito e lua ua faailogaina DA, DA mo le faapipiiina o le pasi DALI.O aveta'avale DALI sili ona fa'aonaponei o lo'o tauaveina le fa'ailoga DALI-2, e fa'ailoa mai ai ua fa'ata'ita'iina i latou i le faiga fa'amaonia e mana'omia e le IEC o lo'o iai nei.
  • O le a le pulega a le DALI?O le DALI pulea e fa'atatau i tekinolosi fa'aaoga e pulea ai moli.O isi tekinolosi o lo'o i ai, e pei o le 0-10V ma le 1-10V, ae o le DALI (ma lona lomiga lata mai, DALI-2) o le tulaga fa'alelalolagi taliaina mo le fa'atonutonuina o moli fa'apisinisi.
  • E fa'afefea ona e fa'apolokalameina se masini DALI?E eseese lenei mea mai le tasi gaosi oloa i le isi ma e masani ona aofia ai ni laasaga.O se tasi o laasaga muamua o le tuʻuina atu lea o se tuatusi i masini taʻitasi i le faʻapipiʻiina.Polokalama e mafai ona fa'ataunu'uina fa'atasi ma nisi o gaosi oloa ae o isi e mana'omia se feso'ota'iga uaea ile pasi DALI.

Taimi meli: Mati-13-2021