O le a le eseesega i le va o faʻamalama i tua ma faʻamalama faʻamalama faʻamalama?

A fa'amalama fa'amalama fa'afoma'i fa'amalama fa'amalama fa'ailoga LEDe faia i se fa'asologa o LED fa'apipi'i i luga o se ipu fa'alava o lo'o susulu fa'asaga i lalo e ala i se fa'asalalau i totonu o le avanoa e fa'amalamalamaina.E ta'ua fo'i fa'amalama fa'a tua i nisi taimi o fa'amalama sa'o.

fa'amalama ta'ita'i i tua

An fa'ailo fa'amalama matae faia i se laina o LED o loʻo faʻapipiʻi i le faʻavaa (poʻo le taamilosaga) o le laulau, e susulu faʻalava i totonu o se ipu taʻiala malamalama (LGP).E fa'atonu e le LGP le moli i lalo, e ala i se fa'asalalau i le avanoa i lalo.E ta'ua fo'i fa'amalama pito i nisi taimi o fa'amalama fa'alatalata.

fa'amalama ta'ita'i pito

E fa'amalamalama le pito po'o le fa'amalamalama i tuaPaneli LEDsili?

O mamanu uma e lua e iai mea lelei ma faʻaletonu.O laupapa fa'amalama pito o le mea muamua lea na fa'atosina gaosia.

O le mamanu faʻamalama na filifilia mo le tele o mafuaʻaga:

  • O se ipu ta'iala malamalama (LGP) o se auala lelei ma faigofie e fa'asalalauina ai le malamalama, e 'alofia ai le ono tula'i mai o fa'amalama.
  • O le iai o le LGP o lona uiga e le na'o le fa'asalalauina le fa'asalalauina tutusa o le malamalama ina ia mafai ona fa'aoga mea taugofie, pe a le samasama i tausaga.
  • Leai ni tioata e mana'omia ma o le mamanu fa'amalama pito o lo'o galue lelei i le tele o itu eseese o fa'alava LED.
  • O le vevela mai le meataalo o le LED e faʻaumatia e ala i le faʻavaa, ina ia mama le pito i tua ma e le vevela, o lea e mafai ai ona tuʻu le avetaʻavale pe a manaʻomia.

I le aluga o taimi na faʻaalia ai le le lelei o lenei auala.O mea sili ona lelei mo le LGP o le acrylic (PMMA), ae e mafai ona taugata tele, o lea sa masani ona faʻaaogaina le polystyrene (PS) taugofie.Afai e le faʻafefiloi ma mea faʻapipiʻi faʻamautu UV, PS LGPs e lanu samasama i le aluga o taimi ina ia pa'ū lelei, o le moli moli e liu samasama lemu ma pogisa le ogatotonu o le laulau ae tumau pea le susulu o le pito.

E le gata i lea, o nisi mea fa'aata i tua (silasila i le ata o lo'o i luga) ua pa'u'ese ma le matua ua atili fa'aleagaina ai le fa'atinoga o paneta LED vave fa'aolaina.

O le alualu i luma faʻatekinisi ua faʻatagaina nei se augatupulaga fou o faʻamalama faʻamalama o le LED e faʻafeiloaʻi.O nei mea e masani ona sili atu le lelei ma le tau maualalo ifo nai lo paneli LED muamua.

  • Ua sili atu le lelei o LED, o lea ua le taua ai le faʻaogaina o le vevela o loʻo iai i le mamanu faʻamalama.E le o toe vevela tele mamanu fa'amalama i tua e le mafai ai ona tu'u le aveta'avale i tua.
  • Ua sili atu le taugofie o tioata e gaosia ma o mea faʻapipiʻi faʻaonaponei o lona uiga e mafai ona faʻapipiʻi mau i LED taʻitasi e faʻatupuina se faʻasalalauga malamalama e aunoa ma le lamatiaga o le a paʻu - o le toilalo i nisi o paneta tuai ma taugofie.
  • Micro-prismatic diffusers ua sili atu ona taatele, taugofie ma sili atu ona aoga, o lea e le toe manaʻomia ai le faʻaluaina o gaioiga a le LGP / diffuser.
  • O le fa'aumatiaina o le LGP i mamanu fa'amalama i tua o lona uiga e sili atu le fa'asaoina o le malosi nai lo mamanu fa'amalama, pe a tutusa uma isi mea.

Ua talia nei e le maketi mo moli ia paneta fa'amalama i tua e pei lava o fa'amalama fa'amalama ma, talu ai e le mana'omia e fa'aola fa'aola i tua po'o le fa'amana'o i tua, e masani lava o tau aupito maualalo fa'apea fo'i ma fa'amalama fa'alelei o lo'o maua.

O a ni faafitauli i le taugofiefa'amalama fa'amalama fa'aulaula?

O le mea lea e tatau ona va'ai iai.

  • E tau leai ni LED o lo'o fa'aaogaina.O le tele naua o LED (e masani lava 36 pe itiiti) o lona uiga e tatau ona fa'aosoina i se maualuga maualuga e fa'atupu ai le moli e mana'omia.Pe a faʻatusatusa i mamanu e faʻaaoga ai le tele o LED, e itiiti le lelei (LEDs e sili ona lelei le faʻaogaina o le taʻavale maualalo), faʻateleina le vevela, faʻapuupuu le ola o LED ma faʻavave le paʻu o le lumen.
  • Tino palasitika.O fa'amau fa'amalama lelei i tua e fa'aaoga ai se tino u'amea.E sili atu le aoga o lenei mea e pei o se vevela vevela nai lo se tino palasitika (taugofie).O LED e maua ai sina vevela ma e mana'omia ona fa'amama pe a le fa'apu'upu'u atili lo latou ola.
  • E le felavasa'i le tufatufaina o moli.I totonu o se fa'amalama lelei pito i tua e fa'apipi'i ta'itasi LED ta'itasi ma ua fa'ata'atia ia tioata ina ia so'a e le moli o LED ta'itasi le moli mai ona tuaoi.O lenei mea o le a maua ai se faʻamalama malamalama ma se maufetuunaʻi pe a tupu se LED e tasi e le manuia.Le lelei le mamanu o tioata ma le maualalo o le aofaʻi o LED e ono faʻaitiitia ai le faʻaogaina i le va o LED ma faʻateleina ai le lamatiaga o le susulu ma le pogisa i luma o le mea faʻapipiʻi.
  • Po'o fa'amaumau tioata i le tulaga?Na'o le taimi e ta'u mai ai, ae o le tulaga lamatia o le vevela e gaosia e le LED, fa'atasi ma le fa'apipi'i taugofie e le lelei ona fa'aogaina, o le a mafua ai ona pa'u'ese tioata.O le taunuuga o le a le tutusa le tufatufaina o le malamalama ma atonu foi o le pupula.
  • Avetaavale faufale.E mafai e tagata gaosi oloa ona faʻasaoina tupe e ala i le fausiaina o le avetaavale i totonu o le tino, ae o loʻo i ai le tele o faʻafitauli.E le mafai ona sui pe a iai se fa'afitauli ma o le a leai se fa'apogai po'o fa'alavelave fa'afuase'i.O se faiga e matua le fetuutuunai.
  • Siaki tulimanu o le faavaa.I luga o laupepa taugofie o le a iloagofie ai se sooga le lelei.

UGR <19 mafa'amalama i tua ma fa'amalama pito fa'amalama fa'amalama.

O mamanu uma e lua e mafai, faʻatasi ai ma le faʻavaa taumatau pito i luma, e maua ai le faʻatinoga lelei o le UGR.Ina ia faʻatusatusa ituaiga eseese ma faʻataʻitaʻiga vaʻavaʻai i laulau UGR o se vaega o faʻamaumauga photometric e tatau ona maua mai i tagata taʻutaʻua uma.


Taimi meli: Ian-13-2021